Durerea de gât:
nu este neglijabilă

Cel mai adesea munca pe calculator, călătoriile cu mașina, serile lungi în fața televizorului înseamnă că ne petrecem o mare parte din timp stând în aceeași poziție (incorectă). Acest lucru poate aduce tensiune și durere, care provoacă în mod automat posturi nefavorabile. Astfel se intensifică tensiunea la nivelul gâtului și provoacă din ce în ce mai multă durere.

Cauza durerilor de gât

O varietate de factori pot avea un impact negativ asupra gâtului și a spatelui. Cele mai frecvente cauze includ:

  • Tensiune musculară
  • Leziuni, traumatisme
  • Inflamații sau boli reumatice
  • Blocaje vertebrale
  • Poziție anormală a discurilor intervertebrale
  • Osteoporoză (pierdere de masă osoasă)

Durerile de gât nu apar întotdeauna brusc. Este posibil ca durerea să persiste neobservată de ceva vreme. O singură mișcare greșită sau un curent rece este tot ceea ce este necesar pentru ca durerea să apară deodată.

Există, de asemenea, multe alte motive care pot provoca durerea.

  • ridicarea necorespunzătoare a greutăților
  • mișcarea în timpul sportului
  • presiune, tensiune, o poziție de somn greșită

Aceste cauze fac de obicei ca durerea să devină acută.

Un stil de viață modern – cauză a durerilor de gât

Mulți oameni suferă astăzi de dureri de gât și spate. Stilul nostru de viață modern contribuie direct la acest lucru. Spre deosebire de generațiile anterioare, omul modern abia dacă se mișcă. Fără mișcare suficientă, ne lipsește un organism puternic și tonifiat. Mușchii slăbiți sunt apoi incapabili să susțină și să ușureze suficient coloana vertebrală, ducând la dureri de spate. Aceasta apare inițial sub forma unui gât tensionat, care se poate transforma în dureri severe de gât. Acesta este un avertizment pe care nu trebuie să îl ignori.

În plus față de lipsa exercițiilor fizice, majoritatea oamenilor suferă de presiuni fizice unilaterale și de postură incorectă. De exemplu, statul la birou ore în șir, cu ochii în ecran în moduri neergonomice sau cu privirea fixă în telefoanele noastre mobile poate provoca, de asemenea, tensiune la nivelul gâtului și alte manifestări.

Informații despre faringită

Sfat: fă mișcare înainte să apară durerile de gât! Aspirin® poate ajuta la ameliorarea durerii.

Durerea de gât ca declanșator al durerilor de cap

Mușchii tensionați ai gâtului se manifestă adesea sub formă de durere la nivelul gâtului, care poate iradia către cap sau umeri. Orice mișcare a capului și a gâtului poate deveni dureroasă. Durerile de cap cauzate de durerile de gât sunt denumite în mod obișnuit dureri de cap tensionale. Durerea de gât poate fi, de asemenea, un simptom care însoțește migrenele.

Durerea de gât ca simptom al unor boli

Nu întotdeauna mușchii tensionați provoacă dureri de gât sau spate. Durerea de gât poate apărea, de asemenea, ca un simptom al bolilor reumatice sau al infecțiilor în zona capului și gâtului. În plus febra, rigiditatea musculară, precum și mobilitatea limitată a capului sunt frecvente atunci când suferi de gripă. Osteoporoza (pierdere de masă osoasă) sau inflamația discurilor intervertebrale și a vertebrelor pot da, de asemenea, dureri de gât. Din nou, însă, durerile de gât sunt doar unul dintre simptomele acestor afecțiuni.

Stresul

Aceasta este una dintre principalele cauze ale tensiunii

Căldura

Căldura dizolvă blocajele în combinație cu masajele

Analgezice

Oferă alinare și te ajută să iti reiei o postură corectă

Prevenția

Ai grijă de postura ta când stai așezat

Femeia care se relaxează  pentru a evita tensiunea musculară și stresul

Stresul - cauză a durerilor de gât

Stresul, o potențială cauză a durerilor de gât este adesea neglijat. De exemplu, o atmosferă tensionată la locul de muncă sau stresul pot duce la probleme de spate. Corpurile noastre eliberează adrenalină si cortizol atunci când sunt stresate. Acest mecanism pregătește mușchii pentru fugă sau acțiune. Efortul enorm al mușchilor ar gradua în mod natural din nou nivelul acestor hormoni. Din moment ce nu mai folosim pe deplin acea putere astăzi, hormonii pot provoaca tensiune și alte manifestări.

Pictogramă semn de întrebare

Coloana vertebrală cervicală are o sarcină destul de mare: împreună cu mușchii din jur, poartă greutatea capului nostru, care cântărește aproximativ cinci până la șase kilograme.

Ce să faci cu privire la durerile de gât?

Înainte de a începe tratamentul sau terapia pentru durerea de gât, trebuie determinată cauza acesteia. Un disc dislocat, de exemplu, nu poate fi tratat cu căldură sau analgezice. În acest caz e necesară intervenția unui medic.

Creșterea sau reducerea intensității durerii este predominant influențată de stilul de viață în majoritatea cazurilor. Aici trebuie să fie vizate și măsurile pentru a controla simptomele.

  • Multe exerciții fizice. În special, oamenii care petrec mult timp într-o poziție așezată la locul de muncă tind să uite de acest lucru. Sportul este mai mult decât o simplă activitate de agrement. De asemenea, are un efect pozitiv pe termen lung asupra sănătății tale
  • Asigură-ți o postură ergonomică. Acest lucru afectează din nou persoanele care petrec mult timp așezate, în posturi incorecte la locul lor de muncă. Un alt grup de risc sunt cei care își petrec mult timp liber stând la computer.
  • Multe simptome la nivelul gâtului apar dacă cineva doarme într-o poziție nefavorabilă noaptea. Perna lor poate fi prea tare sau salteaua prea moale. Coloana vertebrală are nevoie de susținere adecvată
  • Învață să te relaxezi. Redu stresul, care este un factor principal al durerilor de gât și al durerilor de cap tensionale. Acest lucru necesită o ajustare a stilului de viață. Vezi ce poți schimba la rutina zilnică pentru a te relaxa.

Pași pe care să-i faci împotriva durerilor acute de spate:

  • Durerea acută la nivelul gâtului poate fi ameliorată cu ajutorul căldurii. O pernă electrică, o baie sau un jet de apă caldă de la duș pot funcționa.
  • Masarea umerilor până la gât eliberează blocaje și relaxează mușchii tensionați.
  • Puteți lua, de asemenea, analgezice, cum ar fi un comprimat efervescent Aspirin Plus C 400mg/240 mg/ drajeu de Aspirin® 500 mg care au ca substanță activă acidul acetilsalicilic.

Produse

Aspirin® 500 mg drajeuri, Aspirin® Plus C 400mg/240 mg comprimate efervescente, Aspirin® Plus C Forte 800 mg/480 mg comprimate efervescente, Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală.

Aspirin pe fundal verde cu un pahar de apă